Menu

Nieuwsbericht

 • Vrijwilliger van de week: Angela

  angela

  Angela Dijkhuis is al van jongsaf aan betrokken bij de European Junior Cycling Tour Assen. Ze begon na haar korte wielerloopbaan bij de aspiranten als mini-miss. Ze stond achter de kassa in het Wielerhome en naarmate de nu 15-jarige Angela ouder werd, breidde haar takenpakket uit. 

  "Ik help mijn vader Bram veel met het computerwerk dat hij als secretaris moet doen. Organiseren vind ik echt heel erg leuk. De studierichting die ik doe op het VMBO heeft daar ook mee te maken en ik wil me er graag verder in ontwikkelen." 

  Organiseren zit de familie Dijkhuis in het bloed. Broer Tim is deel van de opbouwploeg maat organiseerde ook al grote feesten in een discotheek en vader Bram is een van de drijvende krachten binnen de Stichting SOW. 

  "We vinden het thuis belangrijk om vrijwilligerswerk te doen. Ik zit zelf op handbal maar ben daar ook scheidsrechter en ga volgend jaar training geven. Zo doe je wat terug." 

  Sinds enige tijd is Angela het vaste aanspreekpunt voor de aspiranten, onze allerkleinste deelnemers. "Het plezier van de kinderen staat altijd voorop maar er wordt ook echt gestreden voor die rode trui en voor de medailles. Dat vind ik superleuk. Ook is het voor mij leuk om de jongste kinderen wat gerust te stellen als ze zo zenuwachtig zijn voor hun wedstrijdjes. Zo heeft iedereen een leuke week!" 

  Angela wil nog lang betrokken blijven bij de Jeugdtour Assen. "Als ik na mijn examen volgend jaar verder ga studeren, wil ik ook graag het organisatievak in. Binnen de organisatie van de Jeugdtour kan ik ook steeds meer taken doen in de toekomst. Ja het is een week waar ik elk jaar weer enorm naar uitkijk," besluit ze. 

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter