Menu

Nieuwsbericht

 • Vrijwilligers in de koers: de mechaniekers

  mechaniekers

  De Jeugdtour Assen kan niet verreden worden zonder de inzet van vele vrijwilligers want overal zijn vrijwilligers hard nodig: van opbouw tot aan wegafzettingen. Dennis Hobbenschot en Shanna van Kessel zijn de hele week in touw als mechaniekers.

  "Tijdens de wedstrijden is er de ene keer heel veel spektakel onderweg en de andere keer – zoals vandaag bij een tijdrit – is het heel rustig'', zegt Dennis. "Het is mooi dat je ervoor kan zorgen dat iemand met pech zijn weg weer kan vervolgen.”

  Dennis is voor de vierde keer als mechanieker bij de Jeugdtour en reed daarvoor zelf mee. Voor Shanna is het de tweede keer dat ze als mechanieker betrokken is bij het evenement.

  "De klassieker op woensdag is de allerleukste wedstrijd van de week met de kasseienstroken waar vaak van alles gebeurt.'' vindt Van Kessel. "Het is elke keer een ander rondje vanwege de verschillende categorieën die je in de auto volgt. Het is ook leuk om te zien hoe daar dan ook vaak het hele peloton uit elkaar vliegt. Daarnaast is Kostvlies ook een heel mooi rondje,” vult Dennis aan.

  "Het mooiste aan deze week is de gezelligheid. Het is ook waar de Jeugdtour om bekend staat. Je kunt met iedereen op de camping buurten. Dat is ook wel de reden waarom iedereen die vrijwilliger is, het volgende jaar weer terugkomt. Dat maakt het wel mooi", zegt Dennis.

  "Ieder jaar zie je eigenlijk wel de zelfde mensen. Wij zitten vaak bij Engelsen want die zie je één keer paar jaar. Daarom is dit zo'n leuke en gezellige week,” besluit Shanna.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter