Menu

Nieuwsbericht

 • Thomas van de dag: Thomas Wadsworth

  Thomas Wadsworth

  Bij het verwerken van de deelnemerlijsten viel het ons op dat Thomas de meest voorkomende naam is deze Jeugdtour. De Thomassen doen mee in zeven verschillende categorieën en komen uit drie verschillende landen. Deze week interviewen we er iedere dag één: onze Thomas van de dag. Vandaag is het Thomas Wadsworth.

  Thomas is 12 jaar oud en de jongste van de vier kinderen Wadsworth. Hij heeft drie oudere zussen die ook allemaal fietsen. Anna zit in categorie 6 en Maddie in de nieuweling-meisjes. Oudste zus Emily is nog junior maar doet dit jaar voor het eerst niet meer mee in Assen. Ze is geselecteerd voor het WK mountainbiken in augustus in Cairns, Australië.

  Thomas begon in categorie 2 en zit nu in categorie 5. Dit is dus zijn vierde Jeugdtour.

  “Mijn beste resultaat was vorig jaar. Toen werd ik 18e in het klassement.” Op dit moment staat hij 14e met nog een etappe te gaan.

  “Het is heel anders dan koersen in Engeland. De wedstrijden zijn groter maar als je met tien in een peloton kan koersen, kun je ook wel met 70 renners rijden.” Het leuke van Assen vindt hij het weerzien met vrienden. “ Je ziet mensen die je elk jaar hier weer ontmoet. Ik heb vrienden in mijn eigen categorie maar moedig ook de anderen aan zowel Engelsen als Nederlanders. Ik kan nu ook wel een paar Nederlandse woorden,” vertelt Thomas.

  Thomas vindt mountainbiken het leukste wat er is. In Assen vindt hij het moeilijk om elke dag weer goed te zijn. “Na een paar dagen wordt je wel een beetje moe.”

  Het leven met drie oudere zussen vindt Thomas soms wel wat lastig omdat het altijd over meidendingen gaat. “Maar mijn zussen geven me ook wel tips waar ik moet sprinten en aanvallen.”

  Thomas heeft ook nog wel een tip voor de renners in Assen en dat is gewoon je best doen en vooral veel plezier hebben.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter