Menu

Nieuwsbericht

 • Thomas van de dag: Thomas Durkin

  Thomas Durkin

  Bij het verwerken van de deelnemerlijsten viel het ons op dat Thomas de meest voorkomende naam is deze Jeugdtour. De Thomassen doen mee in zeven verschillende categorieën en komen uit drie verschillende landen. Deze week interviewen we er iedere dag één: onze Thomas van de dag. Vandaag is het Thomas Durkin.

  Thomas Durkin is een eerstejaars junior uit Stevenage, een plaats net 50 kilometer boven Londen. Hij startte met fietsen toen hij zes was en doet nu voor de tiende keer mee aan de Jeugdtour. Hij vindt het erg jammer dat volgend jaar zijn laatste jaar zal zijn.

  Thomas wil graag profwielrenner worden. Zijn grote voorbeelden zijn natuurlijk Mark Cavendish en Chris Froome. Hij heeft er de fiets wel naar: hij fietst op een zeer lichte en snelle S-Works Venge!

  Thomas was tot vorig jaar lid van de Welwyn Wheelers CC maar toen hij junior werd stapte hij over naar Lee Valley Youth Cyling Club. Daar reden meer junioren op nationaal niveau. Het is een zeer actieve club en meer dan 23 renners van deze club doen in hun karakteristieke blauw-groene wielershirts mee in verschillende categorieën.

  De laatste decennia is het fietsen in Engeland zeer populair geworden en er nemen ook veel Engelsen deel aan de Jeugdtour. Naast de droom om prof te worden, Thomas bezocht een topsporttalentschool, wil hij een carrière in de sportindustrie. Hij heeft een collegejaar sporttechnologie achter de rug en gaat volgend jaar stage lopen in de sportindustrie.

  Sport is zijn grote passie. Hij geeft als raad aan de jongste jeugd mee: werk hard om je doel te bereiken en heb veel plezier.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter