Menu

Nieuwsbericht

 • Strijd in de Omloop voor nieuwelingen

  kostvlies

  Het was warm op Kostvlies, heel erg warm toen 134 nieuwelingen aan de start kwamen van hun eennalaatste etappe van de Jeugdtour. Het nieuwelingenpeloton is een gemengd geheel van vele nationaliteiten: tien in totaal. Vanaf de proloog zit het geel om de schouders van de Deen Niklas Larsen en die zou dat tenue vandaag niet uit handen geven.

  Meteen vanaf de start van de 48-kilometer lange koers was het strijd. “Reto Mueller reed meteen weg. Ik zat vlakbij hem en reed mee,” vertelt Tom Wijkel. De kopgroep werd aangevuld door de Denen Mads Hjort en Anthon Charmig. “We reden kop over kop tussen de 40 en 46 kilometer per uur.”

  De wind had vrij spel en er werd geprobeerd de boel op de kant te zetten. “Dat lukte wel want het hele peloton scheurde uit elkaar,” vertelt Wijkel. Hij had zichzelf inmiddels met wat krampverschijnselen laten terug zakken.

  Uiteindelijk gebeurde hetzelfde met de overige drie koplopers door een spervuur aan demarrages. Vooral Alex Braybrooke was actief in verschillende kopgroepen. Voor Reto Mueller die de ontsnapping op poten zette, was er teleurstelling. “We werkten goed samen maar achter ons werd heel hard doorgereden, We kregen nooit meer dan 30 seconden,” vertelt de Zwitserse kampioen na de finish.

  Bij het ingaan van de derde grote omloop was het peloton compleet. Op een rustig moment sloop de Duitser Luca Henn weg. Binnen een paar kilometer had hij een voorsprong van 40 seconden. De Canyon Young Heroes-renner had bij het bereiken van de aankomstlijn nog twee rondes van vier kilometer te gaan maar de mannen achter hem zaten niet stil.

  De laatste ronde werd ingezet met een compleet peloton. De sprint werd gewonnen door Nederlands kampioen Bram Welten. “Ik probeerde een paar keer mee te zitten maar ze wilden niet doorrijden. Het was een zware koers door de warmte. De Canyon Young Heroes reden voor Alex Mengoulas, om hem naar het geel te krijgen maar uiteindelijk werd het een sprint die ik wist te winnen,” besloot de winnaar.

  Morgen is er nog een kans vooir de Nederlands kampioen maar ook voor de 133 andere nieuwelingen in dit zeer competitieve peloton.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter