Menu

Nieuwsbericht

 • Snelle meiden

  De roodwitte dames van DCU Denmark, de ploeg van de Deense wielerunie, zijn constant vooraan in het nieuwelingen en juniorenpeloton te zien. Een groep van 7 dames van verschillende clubs in Denemarken vormen de sterke selectie. Ploegleider Willy vertelt. “In Denemarken hebben we een zeer goed systeem voor jeugdwielrennen. Elk weekend is er een wedstrijd voor alle klassen. Je kunt de renners heel makkelijk online inschrijven. Zo krijgen ze veel ervaring in de koers.”

  In de juniorencategorie zijn het Nina Schultz Nielsen en Fie Degn Larsen die als eerstejaars junioren indruk maken. Nina leidt momenteel zelfs het algemeen klassement. Samen met de nieuwelingen Heidi Knudsen, Julie Lykke, Louise Marie Olsen, Anne Mette Frederiksen en Christina Siggaard vormen ze de basis voor het Deense team voor de WK junioren volgend jaar in eigen land, in Kopenhagen.

  Christina Siggaard is 16 jaar oud en fietst sinds 4 jaar. Dit jaar werd ze tweede op het Nationaal Kampioenschap voor dames. In Denemarken rijden alle dames, dus ook die van 18 jaar en ouder, samen. Winnen is daarom een geweldige prestatie voor een nieuwelinge. Op de tijdrit is Christina zelfs nog beter. Ze werd dit jaar nationaal tijdritkampioene. Ploegleider Willy weet het zeker: “Christina gaat morgen de tijdrit winnen met een ruime voorsprong van 30 seconden.”

  Maike van der Duin uit Assen is de allerbeste in categorie 1. Ze heeft tot nu toe de proloog, het criterium en de klassieker gewonnen. Ze rijdt voor het tweede jaar mee in Assen. “Gelukkig zijn veel van de snelle renners naar categorie 2 gegaan,” zegt ze. Haar grootste concurrent is Erwin Smit van HRTC DOK. Het is de eerste wedstrijd waarin ze tegen elkaar rijden.
  Sinds kort heeft Maike een nieuwe fiets. “De fiets is minder goed voor criteriums en de klassieker maar ik kan er wel heel goed mee tijdrijden,” zegt ze trots. Vol vertrouwen kijkt ze daarom uit naar de tijdrit op het TT circuit. Daar gaat ze haar blauwe, witte en roze trui verdedigen. In het groene truiklassement staat ze gelijk met Erwin maar ook die trui wil ze helemaal voor zichzelf.

  Fleur Nagengast is de Nederlands kampioene in categorie 4. Ze won deze titel al eens in categorie 1 en is ook nog eens meervoudig kampioen in het veld. Daarnaast is ze aanvallende veldspeler in haar handbalteam maar fietsen vindt ze leuker. Ze zet de familietraditie voort bij de Hoogeveense Peddelaars waar haar opa en oma bekende gezichten zijn en haar vader Rudi en oom Marcel ook hebben gereden.
  Dit jaar won ze al drie keer met als hoogtepunt de Nederlandse titel en de wedstrijd in haar eigen dorp Beilen. Fleur werd deze week al 1e in het criterium, 2e in de proloog en 3e in de klassieker. Charlotte Broughton  van Leicestershire Road Club staat nog voor haar in het algemeen klassement. Fleur heeft echter veel vertrouwen in de tijdrit morgen op het TT circuit. De strijd in categorie IV is nog niet gestreden.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter