Menu

Nieuwsbericht

 • Ruby Isaac is superpopulair op internet

  Ruby Isaac

  Ze is pas tien jaar oud maar ze heeft al meer dan 10.000 volgers op Instagram. Met haar vrolijke filmpjes over wielrennen is Ruby Isaac (categorie 2) superpopulair op het internet. Deze week doet ze voor de tweede keer mee aan de Jeugdtour.

  “Een trainer op de baan vroeg eens aan me of ik op Twitter zat. Dat was toen nog niet zo maar het leek me wel heel leuk. Mijn vader maakte een account voor me aan en al snel had ik heel veel volgers door mijn foto’s en filmpjes over wielrennen. We maakten toen ook een Instagramaccount aan,” vertelt de Britse renster.

  Haar filmpjes waarin ze op een rollenbank allerlei trucjes uithaalt, worden veel bekeken. “Voordat ik wedstrijden ging rijden moest ik eerst zorgen dat ik meer balans zou vinden op mijn fiets zodat ik niet slinger. Dit oefende ik op de rollenbank. Ik vond het leuk om het moeilijker te maken. Daarom probeerde ik truukjes te leren. Hier werd ik steeds beter in."

  Ruby’s populariteit bleef niet onopgemerkt bij Specialized die haar vroegen ambassadrice te worden. “Specialized nodigde me uit bij de Ronde van Californië waar ik wielrenners als Peter Sagan en Anna van der Breggen mocht interviewen.” Ook neemt ze het in een Amerikaanse spelshow op tegen komiek Steve Harvey.

  Over de vraag wie de leukste renners zijn die ze al mocht interviewen, hoefde ze niet lang na te denken: “Peter Sagan en Christine Majerus omdat ze allebei vaak grapjes maken en vrolijk zijn.” Ruby rijdt zelfs vaak in de Luxemburgse kampioenstrui die ze van Christine kreeg.

  Deze week mag de internetsuperster zelf koersen in een internationaal deelnemersveld. “Ik vind de Jeugdtour erg leuk. Ik denk dat ik er volgend jaar weer bij ben!”

  Tot die tijd kun je Ruby volgen op Twitter en Instagram.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter