Menu

Nieuwsbericht

 • Overlijden Willem Briggeman

  Willem Briggeman

  Willem Briggeman is deze week op 68-jarige leeftijd overleden. Willem was vele jaren betrokken bij de Stichting Ondersteuning Wielersport voor zowel de Jeugdtour Assen als de andere activiteiten die worden georganiseerd.

  Als oud-politieman was er geen weg in de provincie Drenthe onbekend voor Willem. Hij was verantwoordelijk voor de uitdagende parcoursen van de klassieker en alle andere onderdelen van de Jeugdtour. Kasseistrook? Willem wist nog wel een mooie te liggen. Moest er ergens last minute nog even een omleiding komen? Moest de koers toch nog een paar kilometer langer? Geen probleem. Hij paste het allemaal moeiteloos aan. De ingewikkelde wedstrijdplanningen klopten altijd precies.

  Zijn kennis van de wetgeving en van de politieorganisatie maakten hem onmisbaar in het voorbereiden van de Jeugdtour. De vergunningen waren altijd tiptop op orde. Willem had de kracht om met alle belanghebbenden bij zo’n groot evenement om te gaan: de omwonenden, de politie, de vrijwilligers en de jury. Er was altijd een vriendelijk woord of een correct en snel antwoord op een klacht.

  Willem was een maatschappelijk bewogen man en geliefd binnen de SOW-organisatie en de Jeugdtour Assen.

  Tijdens de Jeugdtour was Willem met zijn vrouw Anneke dagelijks in touw om alle vrijwilligers te voorzien van een bakkie koffie, een lekker soepje of een broodje. Ook zoon Sanne is naar het voorbeeld van zijn vader actief binnen de SOW-organisatie en de Jeugdtour. Willem was een half leven lang als vrijwilliger verbonden aan onze organisatie. Het was een verbond dat ooit met zoon Teunis in categorie 2 in 1984 was begonnen.

  Wij wensen Anneke, hun kinderen Teunis en Sanne en kleinkinderen enorm veel sterkte met dit enorme verlies. Ook binnen SOW en de Jeugdtour Assen laat Willem Briggeman een enorme leegte achter.

  Namens Gerard Stel, voorzitter

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter