Menu

Nieuwsbericht

 • Openingsceremonie Koopmansplein

  opening

  De 49e editie van de European Junior Cycling Tour Assen begon deze ochtend officieel met de start van Christiaan van Rees. Hij mocht als eerste om 8.15 zijn proloog van 940 meter langs de Vaart beginnen. Met hoge snelheid reden meer dan 700 renners uit 19 verschillende landen de eerste van de zes etappes.

  Na de inspanning kwam de ontspanning tijdens de opening op het Koopmansplein. Vele belangstellenden en genodigden waren aanwezig om onder het genot van een hapje en een drankje naar de vele nationaal kampioenen en de huldiging van de top drie's van elke categorie te kijken.

  Zonder sponsors is de Jeugdtour niet mogelijk maar ook de hulp van de lokale en regionale overheid is onmisbaar.Ard van der Tuuk is gedeputeerde van sport van de provincie Drenthe en heette ons welkom. "Dit is de mooiste provincie van het land," zei hij op het podium. "En als u dat niet nog niet vindt, dan weet ik zeker dat u het zaterdag wel denkt." Van der Tuuk prees de organisatie en de vele vrijwilligers. "Het is een onzettende prestatie om zo'n groot evenement al 49 jaar te organiseren." 

  Onze evenementsponsor Energiewacht sloot zich daarbij aan. "Dit is het vierde jaar dat we het evenement sponsoren," vertelde commercieel directeur Hindrik Aalders nadat hij enkele kampioenen had gehuldigd. "Ik ben zelf geen wielrenner. De reden dat wij kozen voor deze sport is dat we dan eigenlijk voor de huizen van onze klanten rijden. Bij voetbal moeten mensen naar een stadion. Wielrennen is zo toegankelijk." 

  De Jeugdtour Assen heeft geluk met de trouwe sponsors. "We ondersteunen veel evenementen zoals de Energiewacht Tour voor vrouwen en de Zesdaagse van Rotterdam. En wat betreft de Jeugdtour? Daar zijn we nog minstens een jaar bij want de 50e editie willen we natuurlijk niet missen."

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter