Menu

Nieuwsbericht

  • Nino Honigh maakt favorietenrol waar

    Nino Honigh

    Nino Honigh is de Nederlands kampioen in de categorie nieuwelingen en was daarmee een van de favorieten voor de winst in de klassieker van woensdag. Er stond het nieuwelingenpeloton een rit van 70 kilometer te wachten door de provincie. Natuurlijk ontbraken de kasseien niet in het parcours en speelde ook de wind een belangrijke rol.

    Op 15 kilometer kwam de wind van de zijkant en ging de boel op de kant. Nino Honigh demarreerde en kreeg Brits kampioen Chris Lawless mee. Ook Stef Krul wist aan te sluiten en gezamenlijk kregen ze meer dan twee minuten van het peloton. Op de Wielerbaan in Stadsbroek sprong Nino weg van zijn medevluchters en maakte zijn favorietenrol waar.

    Hoe bereid je je nou voor, vroegen we de kersverse winnaar. “Nou, goed eten, cornflakes in mijn geval, rustig blijven, goed slapen en vooral niet teveel spanning.” De tweedejaars nieuweling hoopt het geel dat hij vandaag won te kunnen houden in de tijdrit van donderdag. “Ik ben best een goede tijdrijder maar Chris Lawless is dat ook. Het gaat zeker spannend worden.”

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter