Menu

Nieuwsbericht

 • Matthews eerste Jeugdtour

  Matthew Horter

  Deze week volgen wij Matthew Hörter. De Zuid-Afrikaan rijdt dit jaar zijn eerste Jeugdtour en heeft er erg veel zin in. Matthew is een van de zestien renners van het KZN-team uit de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe Natal dat hier aan de start staat.

  De renner uit categorie 4 is de jongste van zijn team. De fanatieke mountainbiker wil deze week graag zien waar hij op de weg staat in een internationaal deelnemersveld. Het is voor hem de eerste keer dat hij meedoet aan een wedstrijd buiten Zuid-Afrika.

  De eerste wedstrijd van de week zit erop. Vooraf waren de ambities hoog. Zijn doel was om vandaag top 10 te rijden. Dit was helaas te hoog gegrepen. Met een tijd van 3:29 reed hij naar de 41e plaats. Toch is hij zelf blij met zijn prestatie.

  “Het was vooral erg zwaar maar ik ben tevreden met hoe ik gereden heb. Ik denk dat ik het goed gedaan heb. Het niveau hier is hoger dan ik gewend ben. Het internationale deelnemersveld maakt het erg moeilijk.”

  Matthew hoopt deze week nog naar een podiumplek te kunnen rijden. Misschien doet hij dat wel in de klassieker woensdag, de wedstrijd waar hij het meeste naar uitkijkt. “Ik heb een goed uithoudingsvermogen. Lange wedstrijden liggen me het beste.”

  Gedurende de hele week blijven we Matthew volgen. Zaterdag laten we weten hoe hij de rest van de week gereden heeft en vooral hoe hij zijn eerste jeugdtour heeft ervaren.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter