Menu

Nieuwsbericht

 • Leerschool in BelgiĆ«

  Chamberlain

  We schrijven al eens eerder over Oscar Chamberlain maar dit jaar viel ons iets op aan de Australiër uit Canberra. Hij is in een jaar tijd heel veel sterker geworden. De reden? Hij rijdt criteriums in België en wedstrijden in heel Europa met het Cannibal Team.

  “Ik ben hier al een paar maanden,” zegt de man in het geel van categorie 6 . “Mijn vader en ik verblijven in het rennershuis van het Cannibal Team in Bertem, bij Leuven. Met hun heb ik heel veel mooie wedstrijden kunnen rijden: van criteriums in België en wedstrijden in Litouwen maar ook Parijs-Roubaix waar ik derde werd.”

  Oscar is 13 jaar en zou dus eigenlijk gewoon naar school moeten. “Zijn school werkt enorm goed mee en we hebben veel online kunnen doen. Dit jaar liet het schoolwerk het ook goed toe,” vertelt moeder Belinda.

  Ze vonden de Jeugdtour destijds online en schreven Oscar in voor categorie 3 in 2015.

  “We waren in Europa vier jaar geleden en hoorden online over dit evenement. We zijn elke zomer in Europa en zo geven we Oscar mooie kansen om te koersen. Dit evenement is zo groot en goed georganiseerd en voor kinderen een prachtige manier om te leren.”

  Voor Oscar is dit jaar zijn beste jaar. Hij won al de proloog en het criterium en werd vierde in de klassieker. Hij leidt nu in twee klassementen.

  “In het Belgische peloton zijn de renners erg aan elkaar gewaagd. Daardoor ligt het tempo hoger en kun je niet zomaar wegrijden. Verder zijn de pelotons er groot en rijden ze dicht op elkaar. Dat is allemaal erg goed gebleken voor mijn skills,” zegt Oscar.

  Meteen na de Jeugdtour vertrekt de familie weer naar Australië waar het nu winter is. Daar zal Oscar voor het eerst deelnemen aan het nationaal kampioenschap. In Australië wordt dat niet georganiseerd voor de jongste jeugd. De ervaringen met het Cannibal Team en de Jeugdtour in Assen maken hem meteen een belangrijke kandidaat voor de winst.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter