Menu

Nieuwsbericht

 • Knappe solo-zege Oskar Johansson

  Oskar Johansson

  Het criterium in de categorie nieuwelingen (2002) beloofde vooraf spannend te worden. De eerste vier renners in de proloog finishten binnen 23 hondersten van elkaar. De nummer vijf van de proloog ging er in Assen-Oost met de zege vandoor. Oskar Johansson rondde dinsdag een indrukwekkende solo af.

  “Het viel een beetje stil in het peloton dus probeerde ik het maar. Dat doe ik wel vaker. Toen de voorsprong boven de 20 seconden kwam, ben ik er helemaal voor gegaan,” vertelde de Noor over zijn koers.

  In het peloton erachter reden leider Bram Leerkes, Wouter van de Weerdhof en Thomas Mijnsbergen de benen stuk op de grote Noor wiens aanval kwam na een spervuur van demarrages in de eerste ronden.

  “Ik had al veel gereageerd op uitvallen en kon niet meteen mee toen Johansson ging. Daarna reden er ook nog twee Britten weg maar ik denk niet dat iemand teveel tijd heeft gepakt om mijn kansen op de eindzege te verspelen,” vertelde Bram.

  De top in deze categorie is erg aan elkaar gewaagd. Met nog vier wedstrijden op het programma is het klassement nog helemaal open. Nederlands kampioen Wouter van de Weerdhof was niet tevreden over zijn koers omdat hij tijd verloor.

  “De samenwerking in het peloton was niet goed. Daardoor konden we dat gat op de Noor niet dichtrijden.”

  Zowel Wouter als Bram zien nog voldoende kansen. Bram vertrouwt op zijn tijdrit en Wouter hoopt in de klassieker tijd te kunnen pakken. Dan zullen ze wel samen moeten werken want de Noor is de enige van zijn team. Ze zullen hem in de komende koersen moeten proberen te isoleren om de halve minuut die hij pakte in het criterium terug te nemen.

  “Ik weet nog niet wat er morgen zal gebeuren in de klassieker. Ik heb wel wat landgenoten in dit peloton die misschien kunnen helpen. Ik ga nu eerst even genieten van dit moment en dan de komende dagen attent voorin koersen,” besluit Oskar.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter