Menu

Nieuwsbericht

 • Klimmen voor wielrenners

  Wielrenners die bomen klimmen? Is dat nou wel zo’n goed idee? Ja, dat is het zeker want twee bussen vol deelnemers, ouders en ploegleiders gingen mee naar Grolloo om het outdoor klimpark onveilig te maken.

  Het uitje naar Grolloo maakt deel uit van het activiteitenprogramma van de Jeugdtour. Na jaren afwezigheid is er vorig jaar weer een begin gemaakt. Op maandag stonden de renners en rensters al te boogschieten en vrijdag vanaf 19.00 uur staat het spectaculaire Sur Place op het programma. Sur Place is een activiteit waarbij, net als op de baan, zo lang mogelijk stilgestaan moet worden op de fiets. Ploegleiders en ouders mogen ook meedoen!

  Maar eerst terug naar Grolloo. Bij de start stonden de begeleiders van Joytime al klaar met de klimharnassen en volgde een uitgebreide veiligheidsinstructie. De plateaus in de bomen zijn hoog en veiligheid gaat daarom voor alles. Na de instructie hadden de katrollen en karabijnen geen geheimen meer en konden de harnassen op maat worden gemaakt. Sommige deelnemers hadden vorig jaar al deelgenomen en stonden te popelen de bomen weer in te klimmen.

  Een kort oefenparcours leerde de deelnemers handigheid met de karabijnen. Het is de bedoeling deze met een hand te openen maar sommige kleine handjes hadden daar wat moeite mee. Toch kregen ze het allemaal gaandeweg het eerste parcours onder de knie. Er werd op touwladders geklommen, door tonnen gekropen en naar beneden gegleden langs de zip line. Het gegil was niet van de lucht tussen de hoge bomen.

  Het hoogtepunt was wel het parcours met de touwbrug en de zip line over het water. Dikke bandenrijdster Jorinda vond dat wel het meest spannend. “Ik hield mijn voeten heel hoog want ik wilde geen natte voeten krijgen”. Met een plof kwam ze tegen het groene kussen terecht en stond weer veilig met beide benen op de grond. Liam uit de Verenige Staten die in categorie 3 rijdt, had niet verwacht dat het zo gaaf zou zijn. “Toen ze zeiden dat we bomen gingen klimmen, had ik dit echt niet verwacht. Het was echt cool”. Zijn vader Bill volgde zijn zoon op de voet door de tonnen en over de vlooiensprong. “Het is wel duidelijk waarom het de vlooiensprong heet”, schreeuwde Liam vanaf 8 meter hoogte naar beneden.

  Toen de eerste bus weer terugging naar het wielerhome wilden de meeste deelnemers niet meer uit de bomen naar beneden komen. Maar de zon ging onder en de meeste renners moesten op woensdag weer aan de bak op de klassieker. Gelukkig voor iedereen kun je nog de hele week gratis klimmen in Grolloo op vertoon van je rugnummer.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter