Menu

Nieuwsbericht

 • Kasseien: droom of nachtmerrie

  kasseien israel

  Kasseien, of flinten zoals we ze in Drenthe noemen, zijn de nachtmerrie of de droom van een wielrenner. We vroegen drie renners uit 'verre landen' wat ze van de Omloop in Kostvlies vonden: de enige etappe in de Jeugdtour Assen waar alle categorieën over de beruchte stenen koersen.

  “Deze waren lang niet zo erg als die van woensdag,” vertelt Samantha Hargreaves uit Calgary, Canada. “Die waren zo zwaar dat je hele lijf door elkaar werd gerammeld. Helaas werd ik woensdag ook gelost.” In Kostvlies finishte ze in het peloton als 21e.

  Voor Samantha is het pas het begin want ze zal in augustus nog veel wedstrijden in het land van de kasseien: België.

  Ook Oded Kogut uit Haifa, Israël, zal nog vaker op kasseien koersen want hij is namens zijn land geselecteerd voor het EK in Alkmaar. Hij en zijn ploeggenoot Gil Eran trokken in Kostvlies flink door op de flinten. “Dit was echt een geweldig parcours. Het was niet te gevaarlijk en de bochten waren lekker snel.” “Ik had nog wel een paar rondjes meer willen rijden” voegt Gil met een lach toe.

  Voor Lily Sheary uit Hongkong was het vandaag moeilijker. “We hebben in Hongkong geen kasseien natuurlijk dus ik vond het echt lastig om erover te rijden. Ik heb de techniek die de andere nieuweling-meisjes duidelijk wel hebben, niet.” Voor de 15-jarige Lily was het sowieso een zware week. “Het verschil tussen mij en de anderen is groot. Ik had niet verwacht dat ze hier zo hard zouden rijden.”

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter