Menu

Nieuwsbericht

 • Jurylid met Jeugdtour-verleden

  Arjan Bakker

  De jury is een onmisbaar onderdeel van elke wielerwedstrijd. Zij zorgen ervoor dat de strijd eerlijk verloopt en ze leiden de wedstrijd in goede banen. De jury bij de Jeugdtour Assen wordt deze week aangevuld met een stagiair-jurylid met een eigen Jeugdtour-verleden: Arjan Bakker.

  "Ik ben al officieel jurylid maar een jury is opgebouwd uit verschillende gradaties aan juryleden", zegt Arjan. "Daar zijn elke keer weer nieuwe cursussen voor. Het mooie aan de Jeugdtour Assen is dat alle disciplines bij elkaar zijn dus je leert heel veel. Ik loop nu mee als stagiair en daarom heb ik niet echt een vaste functie deze week.''

  Arjan is een jong jurylid. Dat is iets wat de KNWU van harte ondersteunt want het jurybestand vergrijst. Helaas heeft niet iedereen tegenwoordig nog tijd voor het vrijwilligerswerk.

  "Ik kijk een beetje mee en doe ervaring op. Gisteren met de tijdrit heb ik bijvoorbeeld geholpen met het fietsen controleren en vandaag zit ik bij een materiaalpost. De rest van de dagen zal ik vooral in koers zitten'', legt Arjan uit.

  Arjan wisselde van rol. Van renner werd hij jurylid en dat zorgt ook voor een ander perspectief.

  “Toen ik hier zelf reed heb ik de jury wel eens verafschuwd. Daarom vind ik het wel interessant om nu achter de schermen te kijken en alles mee te maken. Dan weet je hoe de beslissingen gemaakt worden en dan besef je dat dat best redelijk is,” vertelt hij.

  “Je ziet nu de argumentatie achter een beslissing en vaak zou ik dan wel hetzelfde hebben gedaan,” besluit hij.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter