Menu

Nieuwsbericht

 • Inschrijving 2018

  logo

  De European Junior Cycling Tour Assen 2018 vindt plaats van maandag 30 juli tot en met zaterdag 4 augustus. De camping zal geopend zijn van zaterdag 28 juli tot en met zondag 5 augustus.

  De inschrijving voor de Jeugdtour Assen start op maandag 5 februari 2018 om 10.00 uur. Vanaf 2018 zal de inschrijfprocedure anders verlopen dan eerdere jaren. Verder zullen de eerstejaars en tweedejaars nieuwelingen aparte categorieën krijgen (bij voldoende deelname) en wijzigen de annuleringsvoorwaarden.

  In dit artikel leest u alles over de wijzigingen.

  Inschrijving 2018

  De Jeugdtour Assen is een zeer populair evenement. De laatste jaren zijn vooral de jeugdcategorieën letterlijk binnen tien minuten volgeboekt. In recente jaren hebben we ook een explosieve groei gezien van het aantal Britse deelnemers.

  In 2014 was dat er nog 20%, in 2017 steeg het aantal Britse deelnemers naar 34%. Dat is een toename van bijna 60%. Om het internationale karakter van het evenement weer terug te krijgen, zullen er vanaf 2018 maximumaantallen gehanteerd worden per land. Daarvoor is de inschrijfprocedure anders ingericht.

  Vanaf 5 februari tot en met zondag 18 februari 2018 is de inschrijving geopend. Uiterlijk 1 maart (maar in de meeste gevallen veel eerder) horen de deelnemers per email of ze een plaats hebben in de Jeugdtour. Dat doen we middels unieke volgnummers toegekend in volgorde van inschrijving: daarmee is het nog steeds 'wie het eerst komt.'

  Hiermee creëren we tevens een wachtlijst op volgorde van de oorspronkelijke inschrijving.

  Betaling en annulering

  Het inschrijfgeld moet voor 1 april betaald zijn. Is dat niet het geval, wordt de startplaats aan de volgende op de lijst aangeboden. Kan deze renner niet, de volgende etc, etc, etc.

  Vanaf 2018 worden er annuleringskosten gerekend. Annulering in de maand april betekent restitutie van 80% van het inschrijfgeld, annulering in mei 60%, annulering in juni 40%, annulering in juli tot een week voor de Jeugdtour 20%. Bij annulering in de laatste week voor het evenement (week 30) of bij niet op komen dagen, wordt geen inschrijfgeld gerestitueerd. Ditzelfde schema geldt voor de camping.

  Nieuwelingen

  Dit jaar merkten we vooral op dinsdag in het criterium de beperkingen van een grote groep nieuwelingen. We willen daarom vanaf 2018 de groepen splitsen in eerstejaars (2003) en tweedejaars (2002).

  De criteriums op dinsdag en zaterdag en ook de Omloop op vrijdag worden dan apart verreden. De klassieker wordt als één peloton verreden (zoals de junior-vrouwen/nieuweling-meisjes) maar er zijn twee klassementen voor de gele, groene en witte trui.

  Of dit daadwerkelijk plaats gaat vinden, hangt af van het aantal inschrijvingen per geboortejaar.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter