Menu

Nieuwsbericht

 • Hoe was de week van Koa en Suzanne

  Koa en Suzanne

  Deze week volgden we Koa en Suzanne. We blikken terug op wat voor beide renners een geweldige week was. 

  Koa was als eerste klaar. “Vandaag was weer een zware dag. Het ging al een stuk beter dan aan het begin van de week. Ik heb geleerd hoe ik in een peloton moet rijden. Ook weet ik nu hoe ik moet omgaan met verschillende weersomstandigheden. Ik denk dat ik sterker ben geworden omdat ze hier zo hard rijden! Deze week was alles wat ik ervan verwacht had: zwaar, leuk en leerzaam!”

  Suzanne ging vandaag als allerlaatste van start maar de wedstrijd was het wachten waard.

  “Ik wilde goed voorin rijden. Dinsdag reed ik teveel achterin en lukte het me niet om te positioneren. Gedurende de week ging het steeds beter. Ik hoopte dat ik dat vandaag weer kon laten zien en wilde proberen als eerste de laatste bocht door komen. Dit lukte en na een hele sterke sprint lukte het me om derde te worden," reageert ze trots.

  “Ik heb deze week echt geleerd hoe ik in een peloton moet koersen. Dat kon ik in andere wedstrijden niet oefenen omdat het peloton dan te klein is en er minder sterke renners aan de start staan. Ik kijk heel tevreden terug op deze week.”

  Beide renners kijken ernaar uit om volgend jaar aan de start te staan van de 56e European Junior Cycling Tour Assen: dan in categorie 3 en 5.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter