Menu

Nieuwsbericht

 • Het jongste jurylid: Maurice Nijmeijer

  maurice

  Dit jaar is Maurice Nijmeijer voor het eerst aanwezig in de Jeugdtour Assen. Niet als renner maar als jurylid. De pas 19-jarige Maurice is namelijk als coureur geen onbekende in Assen. "Ik heb hier zelf vanaf categorie 2 meegereden en gestreden. In totaal heb ik twee of drie keer groen en twee keer een witte trui gewonnen. En ik was twee keer tweede in het algemeen klassement." 

  Nu is hij dus jurylid op zijn 19e. "Ik heb meteen na mijn laatste juniorenkoers besloten jurylid te worden," vertelt Maurice. Dat heeft hij niet van een vreemde want Marjo de microfonist is zijn moeder en vader Jan, ook een vaste waarde in Assen, is ook jurylid. 

  "Nadat ik als tweedejaars nieuweling de ziekte van Pfeiffer kreeg, ben ik nooit meer op mijn oude niveau, bij de jeugd won ik 100 wedstrijden, gekomen. Toen wilde ik alleen nog gaan trainen als ik zin had." In de praktijk bleek dat niet zoveel te zijn. "Ik heb als laatstejaars junior nog meegedaan aan de Jeugdtour, zonder te trainen. Dat ging niet eens zo slecht. Mijn laatste koers was dus hier, het criterium op de wielerbaan." 

  Maurice is maar een jaar ouder dan de deelnemers maar dat maakt hem niets uit. "Ik word als jury serieus genomen, dat is het belangrijkst." Zijn voorlopige hoogtepunt als jurylid maakte hij dit jaar mee in de Ronde van Drenthe. "Toen zat ik als stagiair in de auto met Martin Bruijn. De verhalen die je dan hoort, zijn echt mooi." 

  De voormalige Peddelaar doet eind augustus zijn laatste examen waarna hij officieel ook klassiekers mag jureren. "In de praktijk heb ik nu meer klassiekers dan criteriums gedaan," lacht hij. Vanaf september gaat hij studeren. "Economics en business economics aan de Universiteit van Groningen, net als mijn zus die psychologie studeert."

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter