Menu

Nieuwsbericht

 • Het informatiepunt

  Infocentrum

  Het informatiepunt is 'a family affair' in de Jeugdtour. Agaath Kampman bemant het kantoor samen met haar schoondochter Sonja, en Tinie, de moeder van Sonja. De derde generatie is inmiddels ook al gesignaleerd want Yinthe, dochter van Sonja en kleinkind van Tinie en Agaath is er vaak aanwezig. Agaath staat voor het 15e jaar als vraagbaak in de Jeugdtour. Daarvoor was ze als moeder van Jeroen aanwezig. Haar echtgenoot Henk is betrokken bij de Jeugdtourcommissie en overal inzetbaar.

  Er is veel veranderd in de afgelopen 15 jaar, natuurlijk. "Vroeger zat ik in een hok achter het Wielerhome en zag ik heel weinig van de wedstrijden. Nu zit ik lekker middenin de koers." Agaath heeft in die jaren al veel gezien. "Ik ben al druk voordat de Jeugdtour begint met het bestellen van de prijzen, medailles en bekers, en het schrijven van de enveloppen voor de premies. Dat doe ik lekker thuis." Als er een top vijf zou zijn van veelvoorkomende vragen, zouden routebeschrijvingen bovenaan komen. "Maar mensen vragen ook naar het recreatieprogramma. Ook hou ik me bezig met uitreiken van de prijzen, medailles en beheer de gevonden voorwerpen. En daarnaast beantwoord ik de telefoon. Vooral omwonenden bellen ons. Zo was er gisteren iemand die wilde gaan verhuizen en moest weten wanneer de weg weer open zou zijn." 

  Helaas heeft Agaath ook wel eens met agressie te maken. "Mensen doen vaak een heel verhaal met klachten over de wedstrijd maar wij zijn geen jury. We kunnen en mogen daar helemaal niets over zeggen. Ik vraag ze dan de klacht op papier te zetten en die geef ik aan de juryvoorzitter. En mensen klagen de laatste jaren vaak over het internet op de camping."

  Nog een leuke anecdote? Agaath moest vandaag op zoek naar een renner. "Dat is wel een mooi verhaal," lacht ze. "Vanuit de koers kreeg ik bericht dat er een renner uit Azerbeidjan kwijt was. Het begeleidingsteam van die ploeg was helemaal in paniek want die jongens spreken helemaal geen woord Engels. Ik heb toen het rugnummer omgeroepen op de camping maar ik zag hem zelf vanuit mijn ooghoek lopen. Hou hem tegen, gilde ik. Daarna heb ik die jongen in het informatiepunt gezet totdat het dolgelukkige begeleidingsteam hem kwam ophalen."

  Aan het eind van de dag bereidt Agaath de volgende wedstrijddag alweer voor. "Ik check de klassementen en maak per categorie een tas met de truien. Die zet ik samen met een briefje voor welke rugnummers ze zijn, klaar voor de collega's die dagelijks bij de startfuiken zijn."  De Jeugdtour is in de afgelopen jaren veranderd maar de glimlach en het vriendelijke woord van Agaath in het Informatiecentrum zijn een vaste waarde gebleven.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter