Menu

Nieuwsbericht

 • Greenledwalls zet Jeugdtour Assen in de schijnwerpers

  greenledwalls

  Wie de A28 richting Groningen neemt, kan het niet ontgaan zijn. De Jeugdtour Assen staat groot vermeld op het enorme led-scherm langs de snelweg. De man achter dat grote scherm is Henk Wijsbeek. Het led-scherm is een unieke manier om de lokale midden- en kleinbedrijven onder de aandacht te brengen.

  "Twee jaar geleden zijn we begonnen met kleine schermen in Assen. Na een tijdje hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn met de gemeente in gesprek gegaan", zegt Henk.

  "We noemen het 'Greenledwalls' omdat het gemaakt is van een duurzaam soort staal. Daarnaast worden er nog 300 zonnepanelen geplaatst. Hierdoor kunnen wij elektriciteit terug leveren. Als we dan zelf tekort hebben, kunnen we het weer afnemen."

  In de nabije toekomst is het de bedoeling dat er nog meer led-schermen geplaatst worden. "We willen er in 2019 nog eens twee extra geplaatst hebben. Daarover zijn we met verschillende gemeenten in gesprek", legt Henk uit.

  De ondernemer is ook nog altijd actief in het onderwijs. "Ik ben leraar sport en beweging. Als alles goed gaat wil ik dat in de toekomst afbouwen want er gaat veel tijd zitten in een onderneming. Aan de andere kant krijg je er ook veel vrijheid voor terug."

  Henk is geen onbekende in de Jeugdtour. Al ruim 24 jaar is hij als vrijwilliger actief binnen de organisatie. "Dat kwam omdat de familie Briggeman en mijn ouders goed bevriend zijn."

  "Op 12-jarige leeftijd begon ik met het uitdelen van folders en dat soort dingen. Sinds 2004 ben ik medeverantwoordelijk voor de autokaravaan. Als je eenmaal met het Jeugdtour-virus besmet bent, kom je er ook niet meer vanaf", besluit Henk lachend.





Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter