Menu

Nieuwsbericht

 • Fietsenfixer: (g)een nieuw gezicht bij de Jeugdtour

  fietsenfixer

  Er staat een nieuwe fietstent bij de ingang van de wielerbaan maar de uitbater is zeker geen nieuw gezicht. Julian Siemens was al een paar keer aanwezig samen met Anjo Jager maar dit jaar heeft Julian het overgenomen. Zijn pop-up store heet Fietsenfixer. We spraken af met Julian op de avond voor de Jeugdtour.

  “Het mooiste aan dit evenement vind ik het enthousiasme van de jeugdrenners” vertelt de Assense fietsenmaker. Bij de nieuwelingen en junioren stond Julian zelf vier keer aan de start. Bij de junioren reed hij zelfs een paar dagen in het geel dankzij winst in de proloog. Helaas stond hij in de klassieker langs de kant met twee lekke banden en slaagde hij er niet in terug te keren. Uiteindelijk won hij die editie de trui voor het speciaal klassement. De liefde voor het wielrennen heeft hij weten over te dragen aan zijn zoon, die vorig jaar meedeed bij de aspiranten.

  Dit jaar is Julian er dus in een andere rol. “Renners kunnen voor van alles bij me terecht. We hebben hier allerlei onderdelen en accessoires hangen. Daarmee zorgen we ervoor dat renners met materiaalproblemen de volgende dag weer kunnen starten. Daarnaast ben je ook welkom om gewoon even een praatje te komen maken.”

  De sokken worden het meeste verkocht, vertelt Julian. “De felle kleurtjes van onze Lawi-sokken zijn razend populair.”

  Iedere renner die deze week te maken krijgt met materiaalpech, of op zoek is naar sokken die matchen bij zijn of haar gewonnen leiderstrui, kan deze week terecht bij de tent van Fietsenfixer.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter