Menu

Nieuwsbericht

 • Families in de Jeugdtour

  Reichel

  De Jeugdtour Assen wordt ook wel een grote familie genoemd. Daarom staan in deze bijdrage de familie centraal. Vandaag beginnen we met de tweeling Nadja en Trille Reichel uit Denemarken. Met nummer 63 en 64 fietsten de beide nieuweling-meisjes vandaag achter elkaar aan in de proloog. Ze waren beide niet helemaal tevreden over hun eindtijd.

  De beide 14-jarigen fietsen al een aantal jaren op de weg bij Amager CR uit Dragor. Nadat Nadja na een voorlichtingsavond met enthousiaste verhalen thuis kwam, ging Trille meteen mee. Samen naar wedstrijden, samen strijden. Het is gewoon een gezellige boel.

  Dat de meisjes zo goed zijn in fietsen mag een klein medisch wonder heten. Ze kwamen drie maanden te vroeg ter wereld. Hun longen waren zwaar beschadigd. Uit de laatste longtest is echter gebleken dat door het wielrennen de prestatie van de longen van de meisjes bijna 20 % meer is dan gemiddeld voor een meisje van hun leeftijd. Fietsen is dus voor deze tweeling heel goed gebleken.

  Ze doen ongeveer een wedstrijd per week. Ze hebben al een keer of vijf meegedaan aan de Tour de Himmelfart in Denemarken: een goed georganiseerde meerdaagse waar ook Nederlandse renners aan mee doen. Nadja en Trille doen voor het eerst mee aan de Jeugdtour dit jaar. Ze komen in Assen door drievoudig wereldkampioene op de weg Amelie Dideriksen.

  Ze zien enorm uit naar de klassieker van woensdag omdat er dan meer dan 150 meisjes aan de start staan en ze dat prachtig vinden. Ze hebben het enorm naar hun zin en verheugen zich op de rest van de week. Voor alle jonge rennertjes die meedoen aan de Jeugdtour is hun advies: heb vooral veel plezier!

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter