Menu

Nieuwsbericht

 • Families in de Jeugdtour: zussen in rood-wit-blauw

  Flore

  De Jeugdtour wordt ook wel een grote familie genoemd. We gaan daarom deze week op zoek naar de verschillende familieverbanden. Vandaag staan de zusjes De Groot centraal.

  Beide meisjes dragen het rood-wit-blauw om de schouders. Oudste zus Jette is een echte cannibaal: zowel op de weg, als in het veld en het bos rijgt ze goede resultaten aaneen. In de Jeugdtour won ze de afgelopen jaren veel en vaak. Dit jaar rijdt ze in categorie 5.

  Haar jongere zusje Flore doet dit jaar voor het eerst mee in categorie 1. Zij is ook een multitalent. Ze rijdt zowel op de weg als in het veld.

  Beide zusjes kwamen in aanraking met de Jeugdtour door oudere broer Julius. Hij werd ooit door een klasgenootje meegevraagd naar een wegtraining van de Hanzerenners uit Zwolle. Dit was vlak voor de zomervakantie en hij was zo enthousiast dat hij na de vakantie direct lid werd. Hij heeft meerdere jaren meegedaan aan de Jeugdtour maar is nu gestopt. De combinatie school, andere hobbies en wielrennen op niveau was niet meer goed te combineren.

  Julius heeft waardige opvolgers: zijn twee jongere zusjes. Zo gaat dat nou eenmaal in een wielerfamilie.

  De achtjarige Flore vond de proloog het leukst: “Lekker in het bos en dichtbij de camping. Dat was erg gezellig allemaal.”

  Ze had gelukkig vandaag in de tijdrit weinig last van de het warme weer: “Onder de bomen voel je bijna niks van de warmte,” zegt ze stoer.

  Flore heeft veel lol met haar vriendinnetje Mirthe Buurmeijer. Samen fietsen en samen plezier maken is gewoon is het allerleukst volgens Flore.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter