Menu

Nieuwsbericht

 • Families in de Jeugdtour: verschillende generaties

  Quint De Jong

  De Jeugdtour wordt ook wel een grote familie genoemd. We gaan daarom deze week op zoek naar verschillende familieverbanden. Vandaag staat de familie De Jong-Quint centraal. Ze zijn een van de vele families waarvan eerst de ouders meededen die inmiddels het stokje hebben over gedragen aan de volgende generatie.

  Opa Wim de Jong, die zelf fervent wielrenner en veldrijder is geweest vertelt: “We hebben meer dan 18 jaar Jeugdtour gedaan voor onze drie kinderen Cora, Rianne en Freek. Op vrijdagavond reed ik zelf samen met vele andere vaders in de amateurwedstrijd die toen nog gehouden werd.”

  Zijn dochter Cora herinnert zich vooral de goede sfeer op de camping. ”Je ontmoette dan veel nieuwe mensen. Er kwamen in die tijd al veel Engelsen, Zweden en vooral ook veel Denen.”

  Ze vindt wel dat het allemaal fanatieker is geworden. ”De gezelligheid samen met het fietsen was het leukst aan die tijd.” Cora nam ook haar vriend Cees Quint mee naar de Jeugdtour. Ze trouwden en nu staan ze op de camping met hun kinderen Daniëlle en Antoine die respectievelijk bij de nieuwelingen en in categorie 5 rijden.

  De kinderen vinden het erg gezellig. Juist de combinatie met het fietsen maakt het bijzonder. Voor Danielle is de klassieker het leukst want dan kan ze lekker over de kasseien crossen. Voor de jongere Antoine is naast het fietsen ook het samen voetballen, zwemmen en kaarten leuk. “De Jeugdtour is het is het leukste van mijn hele vakantie. Jammer dat het allemaal zo snel voorbij is!”

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter