Menu

Nieuwsbericht

 • Families in de Jeugdtour: de Van der Veens

  van der veen

  De Jeugdtour wordt ook wel een grote familie genoemd. We gaan daarom deze week op zoek naar de verschillende familieverbanden. Vandaag kijken we naar de familie Van der Veen.

  Patrick van der Veen neemt vrijwel zijn hele familie mee naar de Jeugdtour. Hij fotografeert de renners sinds enkele jaren. Dochter Anniek en echtgenote Margriet zijn ook als vrijwilligers aan de organisatie verbonden.  

  Patrick is al vanaf zijn 14e actief in de Jeugdtour. "Toen ik 13 was, ben ik begonnen met fietsen. Categorie 7 was toen mijn eerste jaar in Assen en heb het tot en met de junioren gereden. Daarna werkte ik zo'n vijf jaar als mechanieker in de fietsenzaak. Toen reed ik mee in de caravaan in verschillende auto's en vervolgens ben ik gaan fotograferen."

  Sinds twee jaar is bijna de gehele familie present tijdens de Jeugdtour. "Mijn dochter Anniek werd toen gevraagd als mini-rondemiss en Margriet begeleidt sindsdien alle rondemissen. Op die manier is zij ook de hele Jeugdtour in touw", vertelt Patrick.

  "De gezelligheid vind ik het allermooiste aan de Jeugdtour," aldus Patrick. "Vroeger was het wel gezelliger op de camping. De sfeer verandert maar het is nog altijd gezellig."

  Wat betreft de koersen zelf gaat zijn hart sneller kloppen van de klassieker. "Dat hoeft niet eens altijd de mooiste foto's op te leveren maar vaak zijn dat wel de mooiste races. Ik moet wel zeggen dat het dit jaar wat tegenviel."

  Vrijwel alle renners in de Jeugdtour zijn door Patrick op foto vastgelegd. Die foto's zijn te zien en te bestellen op de site van Sportfoto Drenthe

  "Daar staat elke ochtend om 09:00 uur een nieuwe update met de nieuwste foto's van de dag ervoor. Die website heb ik samen met een compagnon. Ik doe vooral het wielrennen en mountainbiken. Hij fotografeert af en toe ook wielersport maar is voornamelijk bezig met motorsport," besluit hij.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter