Menu

Nieuwsbericht

 • Families in de Jeugdtour: de organisatie

  algemeen

  De Jeugdtour wordt ook wel een grote familie genoemd. We gaan daarom deze week op zoek naar de verschillende familieverbanden. Vandaag kijken we naar de familie Dijkhuis.

  Bram is al jaren betrokken bij de Jeugdtour als secretaris van de Stichting SOW maar de familie werkt nu ook trouw mee. Zoon Tim zit in de op- en afbouwploeg en is er iedere dag van vroeg tot laat in touw om de parcoursen klaar te zetten en af te breken. Dochter Angela is in en rondom het wielerhome te vinden. Grote kans dat u een ijsje bij haar gekocht hebt. Verder begeleidt ze de aspirantenwedstrijden.

  Tim en Angela hebben zelf ooit wel aan de aspirantenraces meegedaan maar het wielervirus heeft hen nooit echt te pakken gekregen. Wel zijn ze net als vader Bram gegrepen door het Jeugdtourvirus. Samen met het bestuur, de jury en de vele vrijwilligers maakt hij al 32 jaar een feestje van de Jeugdtour.

  "Ik hou ervan als alle mensen tevreden zijn en wanneer iedereen gezellig een praatje met elkaar maakt. Het is eigenlijk een grote wielerfamilie." Bram mist wel het vakantiekampgevoel nu het allemaal fanatieker is geworden en veel kinderen met de iPad in de kantine zitten.

  Hij vindt dat de laatste jaren de organisatie van het evenement wel gecompliceerder is geworden. Dankzij het trouwe vrijwilligerscorps, waarvan een aantal al even lang meedraait als Bram, zijn de wedstrijden ieder jaar weer een groot succes.

  De vele verkeersregelaars die het parcours bewaken zijn trouwe medewerkers. De laatste jaren is hun taak wel lastiger geworden. “Mensen willen niet meer wachten of er omheen rijden. Ze hebben minder geduld.”

  De vele trouwe sponsoren dragen hun steentje bij aan het succes van de Jeugdtour. “De Jeugdtour heeft een goede naam als organisatie en dat wordt gewaardeerd door de sponsoren,” besluit Bram.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter