Menu

Nieuwsbericht

 • European Junior Cycling Tour Assen 2021

  2018

  Dit jaar was voor ons allemaal een raar jaar waarin voor het eerst sinds de oprichting van de Jeugdtour Assen in 1964 niet werd gekoerst. We hopen natuurlijk van harte jullie allemaal op 2 augustus 2021 weer te begroeten. Daarvoor zijn de voorbereidingen al gestart alsof er niets aan de hand is.

  Er zijn echter wel een paar voorwaarden:

  1. we moeten een evenementenvergunning krijgen.

  2. we hebben 700 betalende deelnemers nodig (exclusief aspiranten) om het evenement kostendekkend te kunnen organiseren.

  Onze peildatum voor go/no go ligt op 1 mei 2021. Dan hebben we zicht op de kansen op een vergunning en het aantal deelnemers. We zijn een stichting en op 1 mei 2021 kunnen we zonder grote financiële risico’s nog annuleren.

  Inschrijven 2021
  De inschrijving voor de 56e editie van de European Junior Cycling Tour Assen begint op 1 februari 2021 om 10 uur ’s ochtends via onze website. Het inschrijfsysteem is hetzelfde als in 2020. De betalingstermijn is ruimer geworden om iedereen zoveel mogelijk tijd te geven om de ontwikkelingen rondom COVID-19 te volgen. De deadline voor betalingen ligt op 1 april 2021.

  Voor 1 mei moeten er 700 betalende deelnemers zijn geregistreerd om het evenement te kunnen organiseren. Het is nog niet duidelijk of we weer met inschrijvingsquota moeten werken om een gebalanceerd peloton van nationaliteiten te krijgen. Dat is geheel afhankelijk van de inschrijvingen. Schrijf sowieso snel in want de regel blijft ‘wie het eerst komt’. De rugnummers worden zoals gewoonlijk zoveel mogelijk op volgorde van betaling toegewezen.

  Op 1 mei 2021 hakken we de knoop door. Mocht toch duidelijk worden dat er door nieuwe onvoorziene omstandigheden rondom COVID-19 niet gereden kan worden, ook na 1 mei 2021, ontvangt iedereen het inschrijfgeld terug. Betaal daarom zoveel mogelijk met bankrekening. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor onze eigen wielercamping.

  Annuleringskosten bij andere accommodaties en overige reeds gemaakte kosten zoals reis- of verhuurkosten vallen onder het eigen risico van de deelnemer.

  Inschrijfgeld 2021
  We hebben de prijzen over de hele linie met €5 verhoogd.

  Deelname categorie 1 tot en met junioren: €105.
  Deelname aspiranten: €30 (4 van de 6 wedstrijdonderdelen)
  Camping caravan/camper: €110.
  Camping kleine tent: €60.
  De toeristenbelasting voor 2021 is nog niet bekend. Deze wordt bij aankomst contant afgerekend.

  Gaat het evenement wel door maar annuleer je zelf je deelname gelden de volgende annuleringskosten voor zowel de Jeugdtour als de camping:

  Annuleren voor 1/6 - 70% retour
  Annuleren voor 1/7 - 40% retour
  Annuleren voor 25/7 - 20% retour


  Programma 2021
  Het programma zal grotendeels hetzelfde zijn als voorgaande jaren (bekijk ter inspiratie de editie van 2019) met een proloog op maandag, twee criteriums, de tijdrit en de omloop op de kasseien van Kostvlies.

  We doen ons uiterste best ook in 2021 weer een klassieker te organiseren maar daarin zijn we afhankelijk van regelgeving en politie-inzet. Het alternatief is een uitdagende omloop op de woensdag.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter