Menu

Nieuwsbericht

 • European Junior Cycling Tour Assen 2021 geannuleerd

  eindpodium 2019

  Beste wielervrienden en deelnemers

  Helaas hebben we voor het tweede jaar op rij moeten besluiten om de European Junior Cycling Tour af te gelasten. De routekaart zoals die nu door de Nederlandse regering is gepresenteerd biedt ons te weinig zekerheid dat we in augustus zonder beperkingen samen kunnen genieten van onze sport. 

  We hebben wat betreft de organisatie van de Jeugdtour te maken met zes verschillende gemeenten en een uitgebreid en complex proces van het aanvragen van vergunningen. Er komen immers duizenden mensen af op het evenement en daarnaast bieden we een camping aan. De gemeenten kunnen ons op dit moment onvoldoende duidelijkheid geven of we die vergunningen zullen krijgen. 

  Zoals gecommuniceerd in februari voor de inschrijving was het verkrijgen van vergunningen één van de voorwaarden om de Jeugdtour te kunnen organiseren. Daarnaast staan deelnemers uit landen buiten het Europese vasteland (Groot-Brittannië, Australië, Canada, Zuid-Afrika) waarschijnlijk reisbeperkingen en quarantaineverplichtingen te wachten waardoor minstens 35% van de deelnemers mogelijk niet zouden kunnen komen. 

  De verschillende onzekerheden bij elkaar zorgen ervoor dat we niet kunnen beginnen met de financiële investeringen die nodig zijn om een evenement van deze omvang te organiseren. Daarom kunnen we ook niet langer wachten met het nemen van deze moeilijke beslissing. Het financiële risico bij een late annulering zou voor een organisatie als Stichting Ondersteuning Wielersport te groot zijn. 

  We hopen jullie allemaal te begroeten in Assen op maandag 1 augustus 2022. De inschrijving voor de 56e editie begint op maandag 7 februari 2022 om 10 uur ’s ochtends via deze website..

  Deelnemers die al hebben betaald krijgen het inschrijf- en eventuele campinggeld zo snel mogelijk terug op de rekening waarmee de betaling is gedaan.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter