Menu

Nieuwsbericht

 • Doorzetten en hard werken

  Bastiaan

  Bastiaan de Groot is een van de oudgedienden in de Jeugdtour. Hij doet al voor de negende keer mee. En nee hij is geen junior maar rijdt 'nog maar' in categorie 5. Bastiaan is een echte doorzetter. De afgelopen jaren gaf hij nog minuten toe op de concurrentie. Dit jaar is het nog maar een halve minuut. Met nog één etappe te gaan staat de renner uit Oldebroek zesde.

  “Gewoon hard trainen,” is het nuchtere antwoord als we Bastiaan complimenteren met zijn vooruitgang. “Ik vind het ook allemaal minder spannend.” 

  Moeder Lilian is maar wat trots op haar jongste zoon. “Bas is vanaf zijn geboorte al een vechter geweest. Hij vond veel dingen best wel eng. Ik noemde dat dan spannend want dat klinkt veel positiever. Hij is nu op het punt gekomen dat hij denkt: ik doe het gewoon. Dit jaar is dat kwartje gevallen.”

  Bastiaan koos ook voor een nieuwe club. Bij KWC Kampen hebben ze goede begeleiding en daar profiteert de 12-jarige renner optimaal van.

  “Ik heb het record voor mijn categorie op de wielerbaan in Kampen. Daarom hangt mijn foto in het clubhuis.”

  Tijdrijden is voor Bas ook het leukste onderdeel van de week. “Dan kan ik mijn eigen tempo rijden en ook mijn eigen lijnen bepalen,” glundert hij. Hij behaalde donderdag in Lieveren een prachtige vierde plaats.

  De progressie van Bas is niet alleen te zien in de tijdrit maar ook in de pelotonswedstrijden. Hij blijft niet alleen bij het peloton, iets wat vroeger nog lastig was. Hij rijdt nu zelfs soms op kop! Zijn ultieme ambitie is dan ook Nederlands kampioen te worden. Grote broer Mark is zijn grote voorbeeld. Die werd in categorie 4 en 7 kampioen van Nederland.

  “Ik versla Mark niet in de sprint maar op den duur wel op de duuronderdelen hoor,” glundert hij tot besluit.

  Bastiaan is het beste voorbeeld dat doorzetters winnaars kunnen worden: dat zelfvertrouwen en hard werken je heel ver kunnen brengen. Let maar op zijn naam. Bastiaan de Groot komt er wel.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter