Menu

Nieuwsbericht

 • De winnaars van 2018

  podium tijdrit

  De Jeugdtour 2018 zit erop. Na zes dagen koersen maken we de balans op en zijn de winnaars bekend.

  Tyler Eyk deed dit jaar voor de vierde keer mee aan de Jeugdtour. Net als in de eerdere edities waar hij op de startlijst stond, lukte het hem om met de eindoverwinning naar huis te gaan.

  “Ik doe altijd mijn best. Goed eten, trainen en slapen draagt zeker bij aan mijn goede vorm. Het was echter niet makkelijk. Vroeger reed ik vaak weg maar nu draait het meestal uit op een massasprint. Dat positioneren vind ik best moeilijk dus daar had ik een uitdaging aan deze week. Gelukkig ging dit vandaag best goed en kon ik toch nog een etappe winnen. Daarom was vandaag de mooiste dag voor mij. Ik ben blij dat ik op het einde de puntjes op de i kon zetten.”

  Winnaar van de gele trui in categorie zeven werd Casper Rønning. De Deen wist heel knap een heel peloton aan Cannibal-renners achter zich wist te houden.

  “Vandaag heb ik me puur gefocust op de nummer twee in het klassement. Die ontsnapte op een gegeven moment uit het peloton en toen had ik hele zware benen. Gelukkig kreeg ik hulp en heb ik de trui behouden. Deze week heb ik vooral geleerd en ervaren wat het is om een trui te moeten verdedigen. Het was een zware week maar wel een week met een mooi einde”, doelde Casper op zijn zege in het eindklassement.

  Akvilé Gedraityte pakte de overwinning bij de junior-vrouwen. Het werd een hele spannende strijd in het algemeen klassement. De Litouwse deed dit jaar voor de vijfde keer mee aan de Jeugdtour. Ze liet zich in veel internationale wedstrijden al hele jaar van voren zien.

  “Het ging elk jaar beter. De eerste keer reed ik nog achteraan want ik was toen net begonnen met fietsen. Vorig jaar lukte het al om de witte trui te winnen en heb ik zelfs het eindklassement gewonnen. Dat is echt heel gaaf! De mooiste wedstrijd dit jaar vond ik de slotetappe die ik won. Ik had nog nooit een etappe gewonnen in de Jeugdtour,dus dat is speciaal," besluit ze.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter