Menu

Nieuwsbericht

 • De week van Sofiane Merignat

  Sofiane

  Sofiane Merignat is een van vier Fransen in de Jeugdtour. Hij is 15 jaar en rijdt voor de Velo Club Aubagnais. Vorig jaar was hij er voor het eerst bij en keek toen zijn ogen uit. Dit jaar is de Fransman al wat meer ervaren. “Ik wist nu wat ik kon verwachten maar had in de aanloop veel pech met twee keer een gebroken been. Gelukkig was ik op tijd weer fit voor Assen.

  “In Frankrijk zijn er geen wedstrijden zoals de Jeugdtour. “Zes dagen achter elkaar rijden, kennen we echt niet. Daarom is dit zo gaaf. Helaas heeft mijn clubgenoot Quentin op de eerste avond een ongeluk met de fiets gehad en kon hij de rest van de week niet meer meedoen. Volgend jaar komen we terug en zitten we samen in het nieuwelingenpeloton.”

  De favoriete etappe van Sofiane was het criterium op het TT-circuit. Het tijdrijden lag hem niet zo. “Daar oefen we nooit op. Het is dan moeilijk om een constant tempo te rijden, zeker met de harde wind. Op het TT-circuit had ik het geluk dat het regende. Daar kan ik goed tegen.”De klassieker was voor de man uit de Provence een teleurstelling. “Ik reed samen met 15 man lek op de kasseien. We moesten wachten op de materiaalwagens en daarna kon ik niet meer terugkeren. De bezemwagen reed ons voorbij en toen was de klassieker afgelopen voor me.”

  De laatste etappe, het criterium door het Asserbos was de zwaarste van de week. “Doordat we om 8.20 al moesten starten, moest ik heel vroeg eten en dat ging niet goed. Ik was de hele tijd misselijk.” Toch zette hij juist in de laatste etappe zijn beste resultaat neer: een achtste plaats. “Ik ging als eerste aan in de laatste bocht maar dat was eigenlijk te vroeg. Helaas werd ik toen voorbijgereden. Ik hoop er volgend jaar veel sterker te staan. Ik ben dan tweedejaars nieuweling, heb dan weer wat meer ervaring. Ja, ik heb er nu al weer zin in!”

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter