Menu

Nieuwsbericht

 • De week van Matthew Hörter

  matthew 2

  Deze week volgden wij Matthew Hörter uit categorie 4 tijdens zijn allereerste Jeugdtour. De renner van het Zuid-Afrikaanse KZN Road Team liet maandag weten zichzelf hoge doelen gesteld te hebben.

  “Het niveau is veel hoger dan ik gewend ben," vertelt Matthew als hij staat uit te hijgen na het criterium in Vredeveld. “Het was erg zwaar. Helaas kon ik op het einde het peloton niet meer bijhouden. Ik denk dat ik mijn doelen een beetje moet bijstellen maar ik ben niet teleurgesteld. Ik vond het leuk en heb zin in morgen.”

  Naar de klassieker had de Zuid-Afrikaan vooraf het meeste uitgekeken. “Helaas kwam ik achter een valpartij terecht waardoor ik de aansluiting miste met de groep. Ik vond het wel een mooie wedstrijd. Het was supergaaf dat drukke wegen werden afgezet wanneer we langskwamen. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt," glunderde hij. 

  Donderdag liet hij in de tijdrit al zien dat hij sterker werd maar het echte hoogtepunt kwam op vrijdag in de omloop.

  “Voor mijn gevoel ging het vrij makkelijk. Ik vond het heel leuk om over de kasseien te rijden. Ik kon me voorin de groep handhaven en zo reed ik naar een 13e plek.” Het was zijn beste resultaat van de week. 

  Natuurlijk zorgde deze topprestatie ervoor dat de renner nog gemotiveerder was voor de slotetappe. “Helaas lag hier het tempo nog hoger. Ik kon het peloton twee keer net niet bijhouden. Ik werd gelost maar wist beide keren terug te komen.”

  Matthew heeft ontzettend genoten van zijn week in Assen. “In het begin moest ik wennen aan het hoge niveau. Het ging elke dag beter en ik ben trots op mijn prestaties. Ik vond het heel leuk en hoop dat ik volgend jaar terug kan komen," besloot de doorzetter van KZN Road Team.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter