Menu

Nieuwsbericht

 • De toekomst van de WSV Emmen

  Grote namen als Karsten Kroon en Addy Engels begonnen hun carrière in het blauwwit van de WSV Emmen. In de European Junior Cycling Tour zijn er maar liefst 12 jeugdrenners uit het zuidoosten van Drenthe aanwezig. Zij vormen de toekomst van de roemruchte WSV Emmen.

  Onder een blauwe partytent schuilen de jonge renners tegen de regen die gestaag op het TT circuit valt. Warm aangekleed zit Sharida Griemink in haar stoel. Ze heeft haar tijdrit in de dikke bandenrace er al op zitten. Op haar mooie roodwitblauwe Trek ruikt ze aan het grote werk. Volgend jaar mag ze uitkomen in categorie 1 want ze wordt in september negen jaar. Van turnen is ze afgegaan om alles op het wielrennen te zetten. Haar favoriete onderdeel is de tijdrit. “Rondjes rijden op de baan vind ik minder leuk. Op de tijdrit kan ik lekker vooruit rijden,” zegt ze serieus.

  Haar grote broer Niels is 12 en rijdt in categorie 5. Hij staat op het punt naar de start van zijn 8,5km lange tijdrit te gaan. Zijn beste prestatie deze week was de 38e plaats op de proloog. Hij kan dus best goed tijdrijden. “Ik rij altijd het snelst in het tweede deel van de race,” zegt hij terwijl hij naar de start fietst.

  Er rijden nog meer broers en zussen mee zoals Noah en Jamilla Kleijberg. Noah is tot nu toe steeds laatste of een na laatste geworden in categorie 3 maar dat maakt hem niets uit. “Ik vind fietsen gewoon leuk. Elke dinsdag en donderdag trainen we met Hilko en Guus op de wielerbaan in Emmen en doen we leuke spelletjes als tikkertje op de fiets.” “Nou ja de kleintjes doen spelletjes, wij gaan vaak serieus trainen buiten de baan,” zegt Niels snel. Noah’s  zus Jamilla is net klaar met haar tijdrit waarin ze 41e werd. “Ik heb mijn race best gelijkmatig opgebouwd,” puft ze nog uit. De beste prestatie van de 12-jarige renster in categorie 5 was een 37e plaats op de klassieker.

  De klassieker blijkt het terrein van de blauwwitten. In categorie 6 werd Tom Wijkel 6e en in categorie pakte Christiaan Doek de 7e plaats. Yvet Schoonewille uit categorie 2 werd er prachtig 10e. Het is de eerste keer dat de tienjarige Yvette mee doet in Assen maar ze vindt het superleuk. Haar broer Jon komt uit in categorie 5. Hij gaat zo van start in de tijdrit van 8,5km op het TT Circuit. Hij heeft zich goed warmgereden. Het geheim voor een goede tijdrit volgens Jon? “Gewoon hardrijden en op het eind alles geven,”zegt hij lachend vanonder zijn helm.

  Ja, de jeugdrenners van de WSV Emmen nemen hun sport serieus. Op de vereniging met een lange staat van dienst werken ze aan hun carrière. Kijk voor uitslagen van deze kanjers eens op de uitgebreide website van WSV Emmen.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter