Menu

Nieuwsbericht

 • De laatste en de eerste Jeugdtour

  Maike

  Voor iedereen was het vandaag de laatste dag maar voor Maike van der Duin was het haar laatste Jeugdtour Assen ooit. De renster van SwaboLadies was vanaf de jongste categorieën actief in Assen en sloot vandaag, in haar 13e Jeugdtour, af met winst in het criterium en het eindklassement. 

  “Ik won de Jeugdtour al een paar keer bij de aspiranten en de jeugd maar dit is toch wel de mooiste overwinning. Het is de laatste keer dat ik meedoe en we hebben dit echt als team gedaan. Het was voor mij heel speciaal dat ik in de gele trui de laatste etappe van mijn laatste Jeugdtour won. Dat ploeggenote Noa de Haan ook nog de groene trui pakt maakt het helemaal af. Het was de laatste mogelijkheid en ik ging er heel ontspannen in. Ik wilde vooral genieten en lol maken deze week maar als je dan aan de start staat wil je wel vol voor de winst gaan. Het was mijn laatste Jeugdtour als renster maar ik denk dat ik het zo erg ga missen dat ik volgend jaar misschien wel terugkom als vrijwilliger, net als mijn broer Marc.”

  In categorie 3 ging een Jeugdtourdebutant met de gele trui naar huis. Australiër Michael Rossiter greep op de voorlaatste dag de gele trui en wist die met succes te verdedigen. “Ik had echt niet verwacht dat ik het klassement kon winnen. In Australië rijden we hele andere wedstrijden met veel kleinere pelotons. Ik hoopte bij de eerste tien te eindigen. Uiteindelijk bleek het positioneren inderdaad moeilijk maar ik was sterk genoeg om goede uitslagen te rijden en bonificatieseconden te pakken voor het klassement. Ik had mij goed voorbereid op de Jeugdtour door op alle parcoursen te trainen met Phaedra en dat heeft echt geholpen!”

  Bij de tweedejaars nieuwelingen vond vandaag nog een ware coup plaats. Waar het een strijd leek te worden tussen Gustav Wang en Bjarne Hemme wist Job Boontjes op de laatste dag de gele trui te veroveren door met een kopgroep van drie het peloton voor te blijven.

  “Gisteravond maakte ik met een vriendengroep met renners van verschillende verenigingen een plan om mij in het geel te gaan rijden. Het was eigenlijk een beetje als grap bedoeld maar dan ga je het natuurlijk wel serieus proberen. Toen ik weg was en zag dat Gustav en Bjarne naar elkaar keken om het dicht te rijden, wist ik dat ik volle bak door moest rijden. Het is geweldig dat het plan uiteindelijk slaagde en ik de gele trui om mijn schouders heb," vertelt de thuisrijder van de Meteoor Assen-Roden.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter