Menu

Nieuwsbericht

  • De klassieker voor junioren

    De regen kwam met bakken naar beneden toen de start voor de 91km lange juniorenklassieker om 13.40 werd gegeven. Meer dan 80 renners startten. Bij nummer 16 stond op de presentielijst geschreven: “ligt in het ziekenhuis.” We wensen Mike Kruijthof beterschap na de operatie aan zijn heup.

    Het koersverloop werd kenmerkt door het hoge aanvangstempo. Opvallend was de aanwezigheid van Koen Bouwman in bijna alle vluchtgroepen. Na de finish zei hij: “In het begin was ik wat angstig maar de kasseien kwam ik goed over en daarna nam ik elke groep die ik zag. Ik heb het zelfs nog even alleen geprobeerd.”Ook Elmar Reinders, Nicholas Hammersland, Martijn Dijkstra en witte trui Friso Roscam Abbing waren vaak van voren te zien. Er waren sprints opgenomen in het parcours voor de witte trui waarmee Friso genoeg punten verzamelde om deze te kunnen houden.

    Het weer en het hoge tempo waren duidelijk zwaar voor de renners. Al snel moesten enkele renners een gaatje laten. Terugkomen was moeilijk omdat het tempo hoog was. Ook raakten veel renners achterop door materiaalpech. Net buiten Grolloo werd het tempo iets gedrukt en lukte het enkele renners om terug te komen waaronder Anne Fokkema. “Ik heb mijn tijdrit van 30km er al opzitten,” verklaarde hij na de finish. “Ik hoop dat ik morgen weer goed genoeg en fris ben om een gooi naar de blauwe trui te doen.”

    Er werden veel vluchtpogingen gedaan maar de regie werd strak in hand gehouden door het peloton. Met nog 5 kilometer te gaan ontsnapten Elmar Reinders en Friso Roscam Abbing uit de groep. Ze kregen een voorsprong van ongeveer 15 seconden. Dit leek de beslissende ontsnapping te worden totdat de een na laatste bocht roet in het eten gooide. Elmar en Friso gingen onderuit en Rudi Botter van De Peddelaars stoof ze even later voorbij en pakte de bloemen voor Tom Bal en Koen Bouwman. Friso Roscam Abbing sprong razendsnel weer op de fiets en beperkte zijn achterstand in het algemeen klassement. “Alles is nog open,” zei de renner uit Rotterdam, “Ik vrees alleen Anne Fokkema in de tijdrit morgen.” Dat belooft dus weer spektakel in de juniorencategorie.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter