Menu

Nieuwsbericht

 • De jeugd aan zet!

  Om 8.53 stond Maike van der Duin klaar op het startpodium aan de Vaart. Tegen een achtergrond van de historische schepen die er lagen afgemeerd, stond de jonge renster van de locale WV Meteoor Assen-Roden gereed voor haar proloog in categorie 1. Als een komeet schoot ze over het 900 meter lange parcours waarop ze maar liefst zeven seconden sneller dan de nummer 2, Daphne Kreulen, finishte. Een goed begin is het halve werk.

  Rollers, Tacx en partytenten stonden opgesteld aan beide kanten van het water.  De categorieën 1 tot en met 7 reden in aan de overkant van de Vaart.  Hoewel de proloog maar kort was, was een goede warming up belangrijk om alles te kunnen geven. De stijlen van rijden waren zeer verschillend. De een had al een prachtige tijdritstijl ontwikkeld en zat met het bovenlijf volledig stil op de fiets, de ander trok aan de beugels om alles uit de fiets en zichzelf te halen. Wat alle rijders gemeen hadden, was de zware ademhaling op de laatste 200 meter naar de finish. Met de mond wijd open zetten ze nog een keer aan om een toptijd te scoren en een goede uitgangspositie te bemachtigen voor de komende dagen.

  De concurrentie in alle jeugdcategorieën was groot.  Van 23 renners in categorie 1 tot 82 renners in categorie 7 mag de European Junior Cycling Tour Assen met recht een van de grootste jeugdwielerevenementen van Europa genoemd worden.

  Opvallend in de proloog waren de snelle dames van de Leicestershire Road Club uit Engeland. Met een prachtige houding pakten Charlotte Broughton en Grace Garner de winst in respectievelijk categorie 4 en 5. De beide dames hadden niet speciaal getraind voor de tijdrit behalve een paar oefenritjes thuis in Engeland. Vol vertrouwen gaan ze deze week hun truien verdedigen. Grace is een tijdrijder en Charlotte voelt zich goed thuis in het criterium.

  De Drentse eer werd in categorie 1 en 2 hoog gehouden door twee renners van de plaatselijke WV Meteoor Assen-Roden. Naast Maike van der Duin in categorie 1 haalde haar clubgenoot Axel van der Tuuk de overwinning binnen in categorie 2. De voor De Peddelaars uit Hoogeveen rijdende Pascal  Eenkhoorn pakte de winst in categorie 6.

  In categorie 3 was Kirstie van Haaften de Nederlands kampioene Steffie van der Peet drie  tiende sneller af. In de hoogste jeugdcategorie ging de overwinning in de proloog naar de Duitse renner  Alexander Becker van RSG Sprinter Fredersdorf. Samen met de winst van de Britse dames geeft dat het internationale karakter van de European Junior Cycling Tour in Assen mooi weer.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter