Menu

Nieuwsbericht

 • De Hondelhoeve: een goed alternatief voor de wielercamping

  hondelhoeve

  Tijdens de Jeugdtour kun je natuurlijk gezellig met je tentje of je caravan op de camping staan. Maar als kamperen niets voor jou is of je woont te ver om iedere dag heen en weer te reizen, dan is de Hondelhoeve in Eext een van de beste plekjes waar je kunt zitten tijdens de Jeugdtour. De Hondelhoeve is tien jaar geleden overgenomen door de huidige eigenaar en ze ontvangen al sinds negen jaar renners uit de Jeugdtour.

  "Het begon allemaal met een team uit Aruba in 2004" aldus Richard van der Hulst, die de accommodatie samen met zijn vrouw beheert. De afgelopen jaren hebben onder anderen Denen, Noren, Zweden en Britten de locatie gebruikt als uitvalsbasis tijdens de Jeugdtour. "Eigenlijk is er maar heel af en toe een enkele Nederlander".

  Hoewel er ruimte is voor 3 à 4 teams wordt er dit jaar alleen door de Zweedse dames geslapen. Vandaar dat deze week de Zweedse vlag wappert aan de Stationsstraat in Eext. De Zweden voelen zich al helemaal thuis in de Hondelhoeve. De mechanieker van het team kan zich al niet meer herinneren voor de hoeveelste keer hij er met zijn damesteam is. Wel kent hij twee Nederlandse woorden, vloerbedekking en keukenkastje. Elk jaar komt hij graag terug met het team, sterker nog hij noemt de plek zijn eerste huis.

  De prestaties van de renners worden tijdens de Jeugdtour uiteraard bijgehouden. Zo prijkt bijvoorbeeld de gele trui uit de Jeugdtour van 2006 van Zweeds kampioene Emilia Fahlin aan de muur. Maar velen worden daarna ook toegevoegd op Facebook om op de hoogte te blijven.

  Normaal gesproken wordt de accommodatie verhuurt aan groepen, maar Richard zorgt altijd dat de Hondelhoeve tijdens de week van de Jeugdtour vrij is. Hij hoeft niet veel aan te passen voor de wielrenners: een oude boerderij wordt gebruikt als zeer luxe fietsenopslag en er moet iets meer eten worden ingeslagen. Af en toe moeten hij en zijn vrouw Jolanda vroeg uit de veren voor het ontbijt. Maar voor hun is dat geen probleem. "Wij proberen de klant toch wat extra te geven".

  En dat extra geven wordt beloond. Zo wonnen zij de prijs voor groepsaccomodatie van het jaar van de RECRON/NBTC in 2008 en zijn ze al drie keer genomineerd voor een prijs van de VeKaBo. Dus mocht je volgend jaar wat meer comfort zoeken dan de camping, dan is dit een zeer goede optie. De Zweedse coach weet het in elk geval al. Hij wil volgend jaar graag terug komen. En ook Richard vindt het leuk als er meerdere teams zijn: "Het mooiste is toch als iedereen hier mengt en dat verschillende teams gezellig bij elkaar zitten."

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter