Menu

Nieuwsbericht

  • De gezondheidsbus

    gezondheidsbus

    Op de officiële openingsdag van de Jeugdtour diende het Koopmansplein als toneel voor de gezondheidsbus. Een bus die drie jaar geleden ontwikkeld werd en inmiddels al anderhalf jaar actief is, voornamelijk in Drenthe. De bus is ontwikkeld om de gezondheid van kinderen op de basisscholen en werknemers van bedrijven te testen en was dus vandaag ook actief in de Jeugdtour. Voordat de fysieke testen konden beginnen moest je eerst een aantal vragen over je eet- en beweegpatroon beantwoorden.

    De volgende stap was het meten van werden je lengte, gewicht, vetpercentage en BMI gemeten, gevolgd door verschillende gezondheidstesten. De eerste was een balanstest, daarna was er een oefening om je reactiesnelheid te meten en vervolgens een test voor je sprongkracht en een voor lenigheid. De laatste van de testen was een oefening om je knijpkracht te meten. Na al deze onderzoekjes volgde een fietstest van 10 minuten waarin je zuurstofopnamevermogen werd gemeten.

    Aan het eind werd de uitslag nauwkeurig met je doorgesproken. Na zelf alle testen te hebben doorlopen keek ik mee met twee deelnemers uit de Jeugdtour. Jurjen Varkevisser uit de categorie nieuwelingen werkte met gemak zijn fietstest af. "Nee het was niet heel zwaar en zelfs heel leuk om te zien. Ik ben benieuwd naar de uitslag," zei hij. Deze was, zoals hij zelf ook had verwacht, helemaal in orde. De volgende patiënt was de kersverse winnares van de proloog in categorie II Daphne Kreulen. Vol enthousiasme begon ze aan alle testen. Op de fiets ging ze zelfs twee keer zo hard dan eigenlijk de bedoeling was. Ook haar uitslagen waren in orde dus met de conditie en gezondheid van de wielrenners in de Jeugdtour zit het wel goed. 

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter