Menu

Nieuwsbericht

 • Danish dynamite

  Het internationale veld van 41 nieuwelingendames telde maar liefst 6 nationaliteiten. Nederlandse meiden streden samen met rijdsters uit Litouwen, Denemarken. Engeland, Wales en Duitsland. Het peloton werd aangevuld met 25 juniorendames. Samen vormen ze het peloton maar ze hebben wel een individueel klassement. Het parcours van 1,8km moest twintig keer worden afgelegd met tussendoor 8 sprints voor de groene trui. 

  Halverwege de koers wisten drie dames uit de greep van het peloton te ontsnappen. Amy Roberts, Maud Kaptheijns en Fie Degn Larsen bleven echter steken op 50 meter maar hielden dit wel 2 ronden vol. Nederlands kampioene bij de junioren Iris Ockeloen en Hannah Barnes  uit Towcester brachten het peloton weer terug.

   

  Het tempo in de koers werd vanaf het begin hoog gehouden, vooral ook omdat er maar liefst 8 bonussprints waren waardoor er steeds werd aangezet. Het zonnetje liet zich af en toe zien maar de finale werd in de regen gereden.
  In de laatste vijf ronden werden de gedubbelden uit koers genomen en werd in er in het peloton gevochten om een goede uitgangspositie. Er probeerden nog groepjes weg te komen maar het tempo werd zo hoog gehouden door Ymke Stegink en Joyce van der Peet dat er niemand meer weg kwam.

  Het begon er steeds meer op te lijken dat er een massasprint aan zou komen. Penny Rowson uit Sheffield wilde daar niet op wachten en probeerde in de een na laatste ronde weg te komen. Dat lukte haar niet. In de laatste ronde deed een actief rijdende Ymke Stegink nog een ultieme poging maar de massasprint was niet te vermijden.

  De sprint werd van ver aangegaan op het laatste lange stuk. Lucy Garner ging van kop aan en stond de leiding niet meer af. Hiermee pakte ze de overwinning in de nieuwelingendames categorie. Amy Roberts uit Wales werd tweede en de Deense Christina Siggaard derde. De Deense was de hele koers zeer actief in de bonussprints en mag daarom morgen de groene trui aantrekken. De blauwe trui wordt door Lucy Garner gedragen.
  In de juniorencategorie was het Drentse duveltje uit Schoonebeek Karen Elzing de concurrentie te snel af. Ymke Stegink zag haar aanvallende rijden van de dag beloond met een tweede plaats en Nina Schultz Nielsen uit Denemarken werd derde. Fie Degn Larsen sprintte vaak en veel voor de groene trui maar Karen Elzing was haar net te snel af. De leiding in het algemene klassement gaat naar Nina Schultz Nielsen.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter