Menu

Nieuwsbericht

 • Clubgevoel bij De Adelaar

  Adelaar

  Jasmijn van Hellemondt keek ontzettend uit naar haar vierde Jeugdtour maar een valpartij op zondag tijdens het spelen op de camping gooide roet in het eten. Ondanks de pech gaat Jasmijn niet bij de pakken neerzitten en staat ze de hele week langs het parcours om haar clubgenootjes aan te moedigen.

  “We hebben een hele leuke en hechte groep bij AR&TV De Adelaar. Het maakt niet uit hoe oud je bent want iedereen moedigt elkaar aan,” vertelt Jasmijn terwijl ze een kaartspel speelt met Annechien, een van de aspiranten van de club.

  “De Jeugdtour is altijd erg gezellig dus ik ben blij dat ik er toch de hele week ben, zelfs nu ik niet kan meedoen.”

  Vandaag stond de klassieker op het programma en dat is volgens de elfjarige Apeldoornse de leukste wedstrijd van de week. Als verrassing mocht ze bij juryvoorzitter Nelie Schouten mee in de auto tijdens de wedstrijd van categorie vier, haar eigen categorie.

  “Ik vond het supergaaf! Ik wist niet dat er zoveel bij komt kijken om een klassieker goed te laten verlopen.”

  Jasmijn geeft toe dat ze wel liever op de fiets had gezeten maar zegt ook het leuk te vinden om de koers vanaf deze kant te zien.

  “Ik kon mijn clubmaatje Ruben supergoed zien vanuit de auto!” Na de wedstrijd bedankt Jasmijn Nelie en gaat ze snel terug naar de hoek achterop de camping waar alle Adelaarrenners staan. In de grote gezamenlijke tent verzamelen de renners zich om te spelen als ze niet langs de kant elkaar staan aan te moedigen.

  Of Jasmijn morgen ook bij de tijdrit is? “Ik denk het niet. Ik moet morgen naar de tandarts waar ik weer word nagekeken. Vrijdag ben ik er zeker weten weer bij!”

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter