Menu

Nieuwsbericht

 • Bijzondere vrijwilligers

  De European Junior Cycling Tour is nergens zonder de vele vrijwilligers die meewerken om de week voor de renners een groot succes te maken. In de koers werken ook drie bewoners van de Promens Care zorgboerderij in Peest mee. Ik tref ze in het wielerhome waar ze net aan hun toetje zitten.

  “Krijgen jullie op de boerderij ook elke dag ijs als toetje?” “Nee helaas niet,”zegt Johan. “Thuis eten we ook elke dag samen en een van ons kookt mee met de begeleiders maar ijs is er niet altijd.”
  Johan, Ingrid en Trienco wonen zelfstandig op de zorgboerderij en doen alle taken die op een boerderij voorkomen. Ze hebben een heleboel dieren: 20 paarden, 2 koeien, 4 schapen, 4 geiten, 18 konijnen en nog kippen en een haan die ze met negen andere bewoners en 15 dagbestedingsgasten verzorgen. Trienco en Ingrid hebben ook nog hun eigen paard die bij de boer naast de zorgboerderij staat gestald. “Dat is soms wel druk hoor,” zegt Ingrid. “Ik verzorg mijn eigen paard naast de verzorging van de boerderijdieren.” Trienco rijdt ook graag paard en heeft al de L-klasse van dressuur gehaald. Johan rijdt graag op Nona, een van de boerderijpaarden.

  De drie zijn samen met hun begeleider Sanne deze week druk in de weer geweest. Op maandag en woensdag moesten ze daarvoor al om 5 uur opstaan. Trienco vindt dat niet zo erg maar is blij dat het niet elke dag hoeft. Op maandag waren Ingrid, Trienco en Johan etappeleider. Ze waren er verantwoordelijk voor dat alles goed liep en waren aanspreekpunt als het minder goed liep. “Er is niets gebeurd,” zegt Johan tussen twee happen ijs door, “dus hebben we ons werk goed gedaan.” Dinsdag hebben ze de klassieker voor alle categorieën uitgezet en woensdag waren ze verantwoordelijk voor het verkeer op de kasseienstroken. “En het verplaatsen van de routebordjes voor het steeds veranderende parcours,” vult Sanne aan.

  Johan vindt helpen het allerleukst wat er is. Trienco, die op de boerderij graag op de tractor rijdt, vindt het super om verkeersregelaar te zijn en voor Ingrid maakt het niets uit. “Ik vind alles leuk om te doen,’ zegt ze opgewekt.
  De rest van de week is het nog onduidelijk wat ze gaan doen. “Het is maar waar ze ons nodig hebben,” zegt Sanne, “maar morgen gaan we eerst maar eens wat wielrennen opsnuiven; even mee in de koers.” En dan komt hij eindelijk toe aan zijn eigen toetje. “Net als op de boerderij kom ik altijd als laatst,” lacht hij.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter