Menu

Nieuwsbericht

 • Bijgeloof? Of niet?

  Nicole

  Vandaag stond de tijdrit op het programma. Waar je er in een pelotonswedstrijd soms nog een beetje in kunt komen, moet het in de tijdrit vanaf de start perfect gaan om een goed resultaat te rijden. Alles wat een klein verschil kan maken, is daarom essentieel.

  Vandaag spraken we de renners over de dingen die ervoor zorgen dat ze harder kunnen fietsen. De warming-up was voor iedereen het belangrijkste onderdeel van de voorbereiding. Veel renners vertelden ons ook dat ze graag opzwepende muziek luisteren voor de start. Dit geeft ze extra energie.

  Tomas-Casimir Niemi (categorie 7) uit Finland luistert daarentegen juist naar rustige muziek. “Voor een wedstrijd ben ik soms zenuwachtig. Als ik dan naar rustige muziek luister, ontspan ik en ben ik minder zenuwachtig.”

  Ties van Roden luistert helemaal niet naar muziek voor de tijdrit. “Meestal heb ik een liedje in mijn hoofd als ik me aan het opwarmen ben. Dit is dan een nummer met een hoog ritme waar ik energie van krijg," vertelt de renner uit categorie 5.

  Voor Nicole van Sighem zijn er meerdere dingen waarvan zij gelooft dat ze geluk brengen. Trots liet ze haar haarknipjes van de film Frozen zien.

  “Op de ene staat Olaf. Die staat voor vrolijkheid want van fietsen word ik blij. Op de andere staat Elsa vanwege haar superkrachten. Daar ga ik harder van fietsen.”

  Ook vertelt de gele-truidrager uit categorie 1 dat haar moeder altijd een vlecht maakt. Haar vader moet dan altijd haar rugnummer opspelden. Daarnaast heeft ze ook nog een gelukspoppetje onder het zadel. “Het werkt echt want ik heb er al veel wedstrijden mee gewonnen.”

  Toch zijn er renners die zich niks aantrekken van bijgeloof of muziek waar ze harder van zouden fietsen. “Bijgeloof heb ik niet. Ik geloof gewoon in mezelf en dan komt het allemaal goed," besluit Yorick Kamphuis uit categorie 6.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter