Menu

Nieuwsbericht

 • Aspiranten besluiten koersweek op de Wielerbaan

  Bodhi en Ruth

  Onze kleinste supersterren heten aspiranten. Het zijn renners zonder een licentie van de wielerbond. Voor een gereduceerd tarief rijden ze vier van de zes wedstrijden. Vooral de kleinste categorie - de 5, 6 en 7-jarigen - krijgen veel applaus. 

  Ruth van der Meer rijdt met een grote glimlach rond op haar fiets met roze wielen. De zesjarige renster uit Almere had op vrijdag wel wat moeite met de straffe wind die rond de wielerbaan blies. Twee volle ronden is dan ook best een heel eind. Maar de aanmoedigingen hielpen haar door de moeilijke momenten in de wedstrijd en ze finishte onder luid gejuich van het publiek. 

  Bodhi Moes wordt deze maand vijf jaar en is daarmee de allerjongste deelnemer in deze 53e Jeugdtour. Hij mocht ook rekenen op heel veel aanmoedigingen. Met de ellebogen wijd - Froome-style - scheurde hij over de baan. De glimlach - met een paar missende tanden - vertederde iedereen die aan de kant stond. Ruth werd uiteindelijk 6e en Bodhi 7e. 

  De winnaar in de gemengde categorie van 7, 8 en 9-jarigen werd Daan Dijkman. Hij won alle vier wedstrijden. In de categorie racefietsen voor 5,6 en 7-jarigen was Austin Riley na een spannend gevecht met Jude White uiteindelijk de snelste. In de categorie 5, 6 en 7-jarigen op de dikke banden ging de winst naar Leo Bolton. Hij versloeg Annechien Paats met een krappe marge van twee punten. 

  Eindklassement aspiranten 2017

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter